LIVE TEXT | Război în Ucraina. Costul uman pentru bătălia de la Severodoneţk este înspăimântător, afirmă Zelenski

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Costul uman pentru bătălia de la Severodoneţk este înspăimântător, afirmă Zelenski

UPDATE 05:00 Toate cele trei poduri din Severodoneţk sunt impracticabile

Cele trei poduri care leagă oraşul Severodoneţk de Lisichansk, sunt impracticabile pentru vehicule. Acest lucru face ca operaţiunile de evacuare din oraş să fie aproape imposibile. De asemenea sunt limitate şi rutele de aprovizionare pentru armata ucraineană, potrivit guvernatorului din Lugansk, Serhii Haidai.

UPDATE 03:00 Bătălia pentru Donbas va rămâne în istoria militară, afirmă Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat luni că bătălia de la Donbas va rămâne în istoria militară drept una din cele mai violente bătălii din Europa şi pentru Europa. Zelenski a mai adăugat că bătălia de la Severodoneţk are un cost uman foarte mare, chiar înspăimântător.

„Costul uman al acestei bătălii pentru noi este foarte mare. Este chiar înspăimântător” a spus Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean a precizat, în timpul discursului adresat poporului său, că nu au de ales decât să meargă mai departe şi să elibereze ţara. Mai multe regiuni din sud şi est sunt deja ocupate de armata rusă. Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Haidai, a declarat că 70%-80% din Severodoneţk este sub ocupaţia rusă.

UPDATE 00:00 Ucraina a pierdut un sfert din terenurile cultivabile din cauza războiului

Ministrul ucrainean al Agriculturii, Taras Visotskii, a declarat că Ucraina a pierdut 25% din terenurile cultivabile, însă culturile din acest an vor putea asigura consumul populaţiei ucrainene.

„În ciuda pierderii a 25% din terenurile cultivabile, structura culturilor însămânţate în acest an este mai mult decât suficientă pentru a asigura consumul” , afirmă Taras Visotkii.

Pe lângă numărul redus de terenuri cultivabile, s-a redus şi consumul naţional din cauza deplasărilor masive ale populaţiei şi a migraţiei externe cauzate de invazia rusă.

„În februarie, Ucraina a importat deja circa 70% din îngrăşămintele necesare, 60% din produsele fitosanitare şi circa o treime din cantitatea de carburant necesară” , a mai adăugat Visotkii.

7 cadavre descoperite în apropiere de Bucea

Poliţia din Kiev a anunţat că a descoperit 7 cadavre ale unor civili în apropiere de Bucea. Autorităţile au declarat că civilii au fost executaţi cu un glonţ în cap şi că unele dintre victimele aflate în groapa comună, din apropiere de Bucea, aveau mâinile şi picioarele legate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990